сряда, 10 май 2017 г.

Иран: Доставката на руски С-300 ще укрепи сътрудничеството между Техеран и Москва

Доставките на руските комплекси С-300 ще допринесе за засилване на сътрудничеството между Техеран и Москва. Това заяви днес пред журналисти представител на иранското Министерство на отбраната.

"Решението на руската страна ще укрепи нашата съвместна работа и сътрудничество", каза той.

Путин няма да допусне нови оръжейни санкции върху Иран

Путин може и да не допусне на Запада да наложи против Иран мерки, с които може да се ограничи оръжейният внос в страната, пише американското списание Foreign Policy.
„Възможно е в окончателния вариант на резолюцията на СС (по иранската ядрена програма) да бъдат включени някакви ограничения на оръжейния импорт в Иран. Обаче като се вземе под внимание стремежът на Русия да продава оръжие на Техеран и възможността на Москва да налага вето в Съвета за сигурност, Путин едва ли ще позволи приемането на подобна мярка” – предполага американското издание.
В понеделник президентът Владимир Путин подписа указ, с който сне забраната от 2010 г. за доставка на зенитни ракетни системи С-300 за Иран. По този повод официалният представител на Държавния департамент Мари Харф заяви: „Ние не считаме, че за Русия това сега е конструктивна стъпка.”

От гледна точка на авторите в Foreign Policy, снемането на забраната доказва, че Москва очаква голяма свобода на действие по въпроса за доставка на оръжия за Иран.

През последните години Израел и Вашингтон активно се противопоставяха против подобни доставки от страна на Русия, обаче Москва, изглежда, дава на Техеран да разбере, че ще получи специален достъп до руския оръжеен пазар, добавя Foreign Policy.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ:

Предоставено от Blogger.
senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив 2

Архив 1

ЛЮБОПИТНО

КОНТАКТИ: