Твърди се, че тази загадка е създадена от Айнщайн като момче. Други твърдят, че е измислена от Луис Карол, въпреки че няма доказателства да е написана нито от единия, нито от другия. Така или иначе, загадката е изключително популярна най-вече под името "Загадката на Айнщайн". Говори се, че само 2% от населението могат да я решат. Вижте дали вие сте от тези 2%.

Загадката на Айнщайн

Пет къщи са разположени една до друга на улицата, както е показано в изображението по-горе. Всяка къща е боядисана в различен цвят. Собственикът на всяка от тях е с различна националност, консумира специфична напитка, пуши конкретна марка цигари и отглежда определен вид домашен любимец. Нито една от къщите не споделя нито една от тези променливи - националност, цвят, напитки, цигари и домашни любимци - всички те са уникални.

Ето какво знаете:

Англичанинът живее в червената къщата.

Шведът отглежда кучета.

Датчанинът пие чай.

Зелената къща е вляво от бялата къщата.

Собственикът на зелената къща пие кафе.

Човекът, който пуши "Pall Mall", гледа птици.

Собственикът на жълтата къща пуши "Dunhills".

Мъжът в средната къща пие мляко.

Норвежецът живее в първата къща.

Този, който пуши "Blend", има съсед, който гледа котки.

Човекът, който пуши "Blue Masters", пие бира.

Собственикът, който отглежда коне, живее до пушача на "Dunhills".

Германецът пуши "Prince".

Норвежецът живее до синята къща.

Този, който пуши "Blends" живее до този, който пие вода.

Въпросът е следният: Кой от собствениците отглежда рибка?

(В различните варианти на задачата  варират националностите, животните и марката на цигарите)

Съвет: Опитайте се да решите загадката, когато сте спокойни. Не поддавайте на нервите и бъдете последователни. Не се отчайвайте! Ключът към решаването на загадката е постепенно да отхвърляте възможностите, докато достигнете правилния отговор. А, за да бъде още по-интересно и забавно, засечете времето, за което ще го откриете . Ние можем да ви насочим как да стигнете до верният отговор сами, но ... това зависи изцяло от вас.

И така: Вземете един бял лист и си направете таблица. Разграфете я на отделни колони и редове. Ще са ви нужни 5 реда, в началото на които да отбележете цвета на всяка къща, националността на участниците, вида цигари, които пушат, вида на напитките, които консумират и домашните любимци, които отглеждат. След това оформете колоните. Те трябва да са общо пет на брой-толкова, колкото са къщите. Сега е време да прочетете още веднъж загадката и внимателно да попълните наличната информация в съответните празни квадратчета от таблицата.

Е, открихте ли кой отглежда рибка?

Много добра задача, нали? Може да я споделите с приятели или да тествате ваши близки. Сигурни сме, че ще заинтригувате своята публика.

Отговори:

Препоръчително е да не четете тази част, преди да сте се опитали сами да решите задачата. Но, ако все пак сте се объркали много и вече сте изнервени и нетърпеливи, то разберете отговора в следващите редове.


Норвежецът живее в жълтата къща, пие вода, пуши "Dunhill" и има котка.


Датчанинът живее в синята къща, пие чай, пуши "Blend" и има кон.


Англичанинът живее в червената къща, пие мляко, пуши "Pall Mall" и има папагал.


Шведът живее е бялата къща, пие бира, пуши "BlueMaster" и има куче.


Германецът живее е зелената къща, пие кафе, пуши "Prince" и има златна рибка.


Източник: popularmechanics.com

Снимка: flickr.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации