През 70-те години японците са опитали чудесния вкус на българското кисело мляко и са се убедили в ползите, за здравето. 

Смята, се че българският йогурт подобрява бодростта, подмладява и подпомага красотата на човека. От 1973 г. фирмата „Мейджи“, смята българското кисело мляко за свой основен рекламен продукт и е получила разрешението да го произвежда под името „Мейджи български йогурт“.

 Продуктите с Lactobacillus bulgaricus радват японците от десетилетия и предизвикват интерес, към културата ни, като цяло. 

Нещо повече, 41% от всички йогурти, продавани в Япония, са българското кисело мляко на „Мейджи“, които изнасят в Тайланд, Сингапур и Китай.

 Японците държат конкретно на кисело-сладкия вкус на българското кисело мляко, макар и напоследък все по-често да го смесват с плодове и сиропи /боровинки, праскова, ябълка/. За вкуса винаги се ползва една и съща култура  Lactobacillus bulgaricus.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации