Окупационни войски навлязоха от територията на Беларус в зоната на Чернобилската атомна електроцентрала и я превзеха, чрез боеве застрашавайки сигурността на цяла Европа.

Украинските сили са се опитали да я опазят без да използват многокалиброви боеприпаси за да не застрашат саркофага, който предпазва от теч на радиация. За сметка на това Руските сили са влезли с гръм и трясък с танкова дивизия.

Президентът на Украйна, Владимир Зеленски, също съобщи в Twitter, че руските сили се опитват да поемат контрола над атомната електроцентрала.

„Нащите защитници дават живота си, за да не се повтори трагедията от 1986 година“, написа той и добави: „Това е обявяване на война срещу цяла Европа.“ Той е провел разговори с лидери на ЕС относно опасността от проблем с Чернобил.Малко преди да бъдат взети за заложници част от персонала в централата е заснел кошмарни кадри как руски танкове се разполагат точно пред централата.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации