Бъдеща млада манекенка почина от рак на маточната шийка само на 27 години, след като лекар й каза, че симптомите й се дължат на хормони, разкри разследване.

Порше Макгрегър-Симс всъщност страдала от агресивна форма на рак, която не е била диагностицирана в продължение на месеци, въпреки че момичето се оплаквало от непрекъсната болка и кървене, съобщава dailymail.co.uk.

Макгрегър-Симс от Портсмут, Хантс, отишла при личния си лекар през декември 2019 г., оплаквайки се от коремна болка и кървене, била насочена към специалист.През януари 2020 г. тя била прегледана от д-р Питър Шлезингър, гинеколог в болницата Queen Alexandra в Портсмут.

Д-р Шлезингер й казал, че симптомите й са „хормонални“, затова не й направил физически преглед и допълнителни изследвания. Според него момичето било младо, за да е някакво заболяване.

През март 2020 г. Порше се върна при лекарите, след като почуствала задух, изписали й антибиотик.

Когато симптомите й се влошили, личният лекар решил, че има Ковид и била откарана в Westlands Medical Center за преглед. От там Порше била транспортирана по спешност в болница „Кралица Александра“, където била диагностицирана с рак на маточната шийка и починала ден по-късно на 14 април 2020 г.

Майката на Порше Фиона Хоук, 52 г., обвинява д-р Шлезингер: „Не сте направили най-елементарното нещо, да я прегледате и да й пуснете изследвания.“

„Съжалявам, че допуснах грешка“, казал лекаря по време на изслушването в съда. Той се извинил на семейството й, че не е успял да открие рака.

„Порше е имала както кървене между менструациите, така и посткоитално кървене (кървене след полов акт). Тя също ми каза, че е била на контрацептив до преди около шест месеца. Преди две години беше направила нормална цитонамазка и ехограф, който не показва никакви аномалии. С оглед на факта, че е спряла противозачатъчните си, й предложих да ги вземе отново, за да види дали болката ще спре“, каза още той по време на разследването.

„Предвид липсата на аномалии в цитонатамазка и възрастта й, не смятах, че е необходим вагинален преглед. Много съжалявам да чуя, че е диагностицирана с напреднал рак на маточната шийка. Този вид рак е рядък и е по-малко вероятно да бъде открит при цитонамазки. Когато за първи път се квалифицирах [през 1987 г.] ние преглеждахме всички пациентки [физически], но тъй като станаха достъпни ехографите и цитонамазките, вече го правим по-рядко.“

Майката на Макгрегър-Симс Фиона Хоук, годеникът й Марк Чапел и брат близнак Дюкалион поставиха под въпрос практиките на д-р Шлезингър по време на разследването, като го попитаха защо не я е прегледал физически. „Физическия преглед е основното, което трябва да направите“, каза майката на починалото момиче.

Защитавайки действията си, д-р Шлезингер отговори: „Доста специфичният характер на нейното кървене ме накара да мисля, че рискът й от рак на маточната шийка е малък. Разбирам факта, че сгреших, но предвид безбройните симптоми, които тази млада жена имаше, почувствах, че правилният подход е хормонална манипулация“, заявил още той.

След като страната е блокирана от Ковид в края на март 2020 г., мис Макгрегър-Симс провела два прегледа по телефона, по време на които са й изписани антибиотици, заради оплакванията й от „задух“.

Антибиотиците не помогнали и симптомите й се влошили, тя била отведена в Westlands Medical Center в Портчестър, близо до Портсмут, за преглед на живо.

Установено е, че тя е „силно“ задъхана и е откарана по спешност в болница „Кралица Александра“, където почина ден по-късно на 14 април 2020 г.

Порше Макгрегър-Симс се е снимала като модел, учила е драма в Havant and South Downs College в Хемпшир, после отива в университета в Плимут, за да учи управление на събития.

Тя се среща с годеника си Марк Чапел в университета и двойката се връща в Портсмут, след като завършили обучението си.

Г-жа Хоук отдаде почит на дъщеря си малко след смъртта й, като каза, че да я загубиш е като „да изгори слънцето“.

„Порше винаги е била радостна, жизнена – тя блестеше толкова ярко и не мисля, че наистина оценявахме това, докато не чухме, че я няма. Тя беше готова да види доброто във всичко и всеки, беше прекрасен човек и да я загубиш е като да изгори слънцето. Страшно е да си помислиш, че някой с толкова много енергия може да изчезне толкова внезапно.“, добави майка й. „Тя ще липсва на всички ни. С брат й имаха много силна връзка“

Повече от 200 души дариха близо 4000 британски лири на страницата Just Giving, за да допринесат за цветя, които бяха вплетени в ковчега на Порше за нейното погребение.

Тя е погребана в естественото гробище на Центъра за устойчиво развитие в Питърсфийлд, Хантс.Разследването беше отложено и приключването му ще бъде изслушано на по-късна дата.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации