Случва се понякога насън да ни се присънват покойните ни близки или наши познати хора, припомня 365novini. Подобни сънища предизвикват нееднозначна реакция в хората. Някои смятат, че починалият ни се явява, за да даде знак, че е добре, други вярват, че това са игри на нашето съзнание.

Мненията могат да бъдат различни. Всеки вярва в това, което е близо до него. Позицията на църквата например е такава, че на такива сънища не трябва да се обръща голямо внимание, а по-често да се ходи в храма и да се почита паметта на починалите.

Позицията е правилна и напълно разбираема, за покойника няма нищо по-полезно от нашите молитви.

Ще ви изкажа своята гледна точка по този въпрос, тъй като съм се сблъсквал с подобни явления нееднократно, както са се сблъсквали и мои приятели и познати.

Често насън почналият роднина иска нещо или се оплаква от нещо, например, че му е студено. Как да постъпим в този случай? Аз бих ви препоръчал да поръчате помен на починалия в църквата.

В повечето случаи покойниците ни се явяват заради това, че рядко се молим за тях и рядко се сещаме, а на тях това им е много необходимо. Само по себе си те вече не могат да се молят и се уповават на нас, живеещите на Земята.

Бих ви посъветвал и да занесете на гробището нещата, които починалият иска. Или да дадете тази вещ като милостиня в църквата, може и на някой беден човек и по този начин те да поменат вашия починал близък.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации