Лина Медина остава най-младата майка, регистрирана в световната медицинска история. Перуанката, която през 1939 г. ражда здраво бебе с тегло 2,7 кг., е най-младата майка в света. Едва 5-годишна Лина се изправя пред едно от най-големите предизвикателства в живота. 

И до днес тя остава най-младият родител, регистриран в световната медицинска история. Любопитен е фактът, че момичето има менструация още от тригодишно. На 4 години пък тя е напълно оформена млада дама.

Когато е на 5 години родителите на Лина забелязват, че нещо става с детето им – коремът на момичето се подува и всички смятат, че е някакъв тумор. Когато обаче я завеждат при шаман, става ясно, че детето е бременно и само след един месец ще става майка. Така на 14 май 1939 година на бял свят се поява нейният наследник – напълно здраво момченце с тегло от 2 килограма и 700 грама.

Случаят на Лина Медина предизвиква интереса не само на всички медии, но и на лекарите. Няколко години след като 5-годишното момиче ражда дето си, бащата на Лина завежда нея и бебето при различни специалисти в САЩ. След серия от изследвания е установено, че преждевременно развитие на Лина се дължи на рядък хормонален дисбаланс. 

Изследвания са правени и на бебенцето и всички са категорични – и двете деца се развиват напълно нормално, а нивото им на интелигентност е дори над средното за латиноамериканските деца.И до днес мистерията с бременността на Лина остава загадка. Дълго време бащата на момичето е бил разследван за сексуално насилие. По-късно се появила и друга хипотеза, според която бебето на Лина бил нейният брат-близнак, чиито клетки са се засадили в утробата на момичето още в периода на зародиш.

Детето на Лина умира на 40-годишна възраст от болест на костния мозък. Специалистите са категорични, че болестта няма нищо общо с факта, че е роден от 5-годишна майка.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации