Този автомобил изглежда като излязъл от ретро-футуристичен филм, но е напълно реален! Можете ли да познаете от какво е направен?

Тази единствена по рода си кола беше намерена през 2017 г. в Челябинск. Един от местните потребители в социалната мрежа "ВКонтакте" се натъкнал на нея, когато купил стар гараж извън града. Колата-амфибия е наречена Argo от новия си собственик. През пролетта на 2019 г. тя беше изложена в галерията за стари коли в Москва – изложение на необикновени винтидж автомобили. Но кой е творецът на колата и защо?

Тази 8-колесна офроуд амфибия (ААТВ) е направена от инженера Максим Мелниченко. Той работи в Челябинския тракторен завод и създава този шедьовър през 1960-те (според някои източници през 1950-те) години. Казват, че Мелниченко е бил страстен ловец и често е пътувал из уралските гори. Съответно събира няколко колеги съмишленици, за да направят тази необикновена кола за пътуване насред дивата природа. "Чудовището" е базирано на известната ГАЗ М-20 "Победа".Най-интересното в конструкцията й е сдвоеният механизъм на въртене, какъвто имат тракторите (помните ли, че нещото е направено в тракторен завод?). Двигателят от ГАЗ и хидравличната помпа са разположени в задната част. Единствената врата е отпред.

За да се движи по вода, Argo е задвижван от хидростатична трансмисия. Всичките тези колела са екипирани с компактни хидравлични мотори. В действителност има 8-колесно задвижване и на всяка двойка колела могат да се поставят вериги. Добра идея!

Източник:bg.rbth.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации