840 лева на месец за всеки пълнолетен българин и 420 лева за дете - това предвижда концепцията за безусловен базов доход. Един от седемте й инициатори е икономистът Ивайло Кирилов, пише “Марица”.


В момента в ЕС тече референдум за въвеждането му и България има шанс да тръгне с пилотен проект.


Тези суми ще се полагат на всеки гражданин на страната, независимо дали работи или не и колко е заможен, обяснява Ивайло Кирилов пред вестника.


Нямат значение полът, етносът, образованието и професията, нито местожителството - достатъчно е да живее в България. Така ще се даде тласък на националната икономика, твърди експертът.


Революционната идея ще промени кардинално и данъчната политика. Ако се въведе безусловен базов доход, няма да е нужно да се облагат доходите на хората, а само потреблението им.


Досега по света са проведени над 40 подобни пилотни проекта и те са показали, че парите наготово не правят хората по-мързеливи, а напротив - те стават по-предприемчиви, защото живеят спокойно и без стрес за ежедневните си нужди.


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации