Мозъчно сътресение, избит зъб, рани по главата, отоци по лицето, тялото и крайниците. Това е резултатът от побоя над 46-годишния Нешо Юруков от Панагюрище, който миналата седмица беше нападнат от местния бабаит Иван Балабанов-Вазелина и двама от бодигардовете му посред бял ден и пред очите на детето му.

За средната телесна повреда на жертвата още няма обвинен, но разследването продължава, коментираха пред "24 часа"от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Според експертизата Юруков е бит с твърд и тъп предмет, вероятно дръжката на пистолета на Иван Вазелина.

Обезобразеният мъж първо се страхувал да посочи душманина си, за да не му отмъстят, но после разказал всичко за инцидента.

След нападението над Нешо Юруков, не той, а лекарите от Спешна помощ сигнализирали в полицията за зверството.


Тогава бяха арестувани Иван Балабанов и двама от охранителите му, които обаче са освободени. Вазелина остана в ареста заради притежание на незаконен боен пистолет - престъпление, за което вече е осъждан през 2015 г.Тогава полицаи го спират за проверка, а той излязъл с незаконния пищов на кръста и ги питал защо го спират. Освен това той е проверяван за използване на фалшива диплома пред Пътна полиция, за което има отказ от образуване на наказателно преследване, но и жалба срещу него, както и за измами, а криминалните му регистрации за кражби и грабежи са от 2001 г.

След откриването на поредното нелегално оръжие в дома на Балабанов Районният съд в Панагюрище го остави на топло, а днес Вазелина ще моли втората инстанция - Окръжния съд в Пазарджик да го пусне на свобода.

Местните в Панагюрище наричат Иван Балабанов "Вазелина", защото бил много мазен, когато иска пари или уговаря някого за сделка. Той е известен с многото легенди за себе си, които сам изгражда - че е близък със столичен подземен бос, с магистрати и полицаи, чиито имена дори назовавал, за да респектира и да покаже, че е недосегаем.

Иначе бил чест гост в столичните казина, където пръскал хилядарки. Въпреки че няма собствен бизнес и живее в къщата на баба си, без да плаща дори здравните си осигуровки бабаитът от село Оборище до Панагюрище парадира с охрана, Ролс-ройс, джипове и лимузина мерцедес, всички с еднакви номера./Брадва.бг/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации