Премиерът Бойко Борисов поздрави кандидата на Демократическата партия Джо Байдън за избирането му за президент на САЩ.


Бих искал да потвърдя решителността на българското правителство да работи за задълбочаването на партньорството със САЩ, написа във Фейсбук той


"Поздравявам Joe Biden и Kamala Harris! Бих искал да потвърдя решителността на българското правителство да работи за задълбочаването на партньорството със САЩ и за укрепването на трансатлантическото сътрудничество", написа във Фейсбук министър-председателят.


 


Председателите на Европейския парламент, на Европейския съвет и на Европейската комисия Давид Сасоли, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, поздравиха Джо Байдън за избирането му за следващ президент на САЩ.


 


"Светът има нужда от силна връзка между ЕС и САЩ, от нов тласък на двустранните отношения. САЩ и ЕС не подхождат еднакво към пандемията с COVID-19 и това отслабва отговора на кризата", написа Сасоли.


 


"ЕС е готов да действа за силни трансатлантически връзки", написа в Туитър Мишел. Той също посочва борбата с пандемията като една от темите за взаимодействие с Вашингтон, предаде БТА.


 


"ЕС и САЩ са приятели и съюзници, а техните народи - възможно най-дълбоко свързани", се посочва в поздравително обръщение на Фон дер Лайен.


 


По-рано тази вечер групите на Европейската народна партия, на социалистите и демократите и "Обнови Европа" в Европейския парламент бяха сред първите, които поздравиха Байдън.


 


Председателят на ЕНП Доналд Туск написа в Туитър, че загубата на Тръмп може да се окаже началото на края на тържеството на крайнодесния популизъм също и в Европа.

Източник:epicenter.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации