В края на 2016 г. от завода на ЗиЛ в Москва излезе последния камион в историята на марката. Това е ЗиЛ 4327Т. Екземплярът е произведен още през септември тази година, когато ЗиЛ празнува своята 100-годишнина от основаването си, но чак сега напусна завода.

Камионът е направен в пресово-заваръчния цех на компанията, който е един от малкото, продължаващи работа до ден-днешен. Интересното е, че последният камион ЗиЛ няма да бъде оставен в музея.


Продаден е като стандартна бройка, а купувач е трамвайното депо „И. К. Кабушкин“ в гр. Казан. Никаква табелка, оказваща, че това е последната бройка, не е поставена на камиона.


ЗиЛ е най-старото автомобилостроително предприятие в Русия.

Той е основан още преди революцията – през 1916 година. Сега, на бившите площадки на завода ще бъде построен луксозен жилищен комплекс. Единствено подразделението, произвеждащо леки автомобили и познато като цех №6 АМО ЗиЛ, продължава работа.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации

РЕКЛАМА