Правната комисия към парламента прие отпадането на “вечния длъжник”. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени случаи, предаде actualno.com.


Според един от вносителите на предложението – Христиан Митев от „Обединени патриоти“, промените в Закона за задълженията и договорите дават гаранции както на кредитополучателите, така и на кредиторите.


„Кредитори, които са образували изпълнителни производства, за тях давността ще започне да тече практически в момента на образуване на изпълнителното производство, така че аз смятам, че сме премахнали възможността от злоупотреби“.


Евродепутатът от ЕНП Емил Радев посочи, че България е останала единствената страна в ЕС, в която съществува фигурата на вечен длъжник.


Депутатът от БСП Филип Попов обясни, че социалистите дават принципна подкрепа, но настояват законодателните промени внимателно да се обмислят.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации