понеделник, 12 октомври 2020 г.

 


Зимата ще бъде с по-ниски температури от тези през изминалата. Времето обещава да има повече снежни дни, отколкото през миналата година. Това каза климатологът Симеон Матев.


След застудяване през втората половина на следващата седмица предстоят още слънчеви дни между 10 и 16 октомври.


Температурите ще са до 25-26 градуса. За края на месеца е рано да се говори, но има и индикации за по-сериозно застудяване, което да ни напомни, че Коледа наближава, посочи Матев. Над 50% е вероятността за слани.


Страната ни е в сух период и в източната половина не могат да се достигнат месечните норми. Ще вали, но очакванията са валежите да бъдат по-малко от обичайните. В Западна България отново ще им повече валежи. Нормално ще е да има сняг по високите части на планините, а в края на месеца може и по по-ниските.


От 26 октомври до Никулден ни чака циганско лято.


Според климатолога проф. Георги Рачев очакванията са температурите през този месец да достигнат близо до абсолютния максимум, отчитан през октомври – между 34 и 38 градуса.

 

........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: