Ръст и на заразените по света - с два милиона повече са само за последната седмица. Продължава и сериозното затягане на мерките в много европейски страни. 


В Англия се препоръчва работа от вкъщи, а всички заведения ще трябва да затварят в 22:00 часа. А в Гърция епидемиолози настояват за пълна карантина в област Атика.От четвъртък Англия затяга драстично мерките и всички заведения ще трябва да работят само до 22 часа. А още четири окръга в южен Уелс от днес са изправени пред нови ограничения - там вечерният час за барове е 23:00 часа,съобщава bgonair.bg

Британското правителство повиши нивото опасност от заразата на 4, което означава, че предаването е "високо или нараства експоненциално“. 


Шотландия също въвежда ограничения, както и Северна Ирландия. Локалната карантина вече обхвана 13 милиона души в страната. 


Властите в Гърция следят строго за спазване на мерките в област Атика, където се увеличават случаите на заразени с коронавирус.


В района, в който влиза и столицата Атина, има глоби за неспазване на мерките и не носене на предпазни маски, а от днес паркове, площади и дори плажни ивици се ограждат с полицейски ленти със забрана за преминаване. 


Само за ден затвориха над 100 гимназии в цялата страна, още 50 училища са под карантина. Ученици окупираха класните стаи с искане маските да не са задължителни за по-малки паралелки. 


Турция въвежда нови мерки след събирането на научния съвет за борба с коронавируса заради увеличението на случаите. Сред мерките са забрана за ползване на обществения транспорт от хора над 65 години в някои часове. 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации