Директорът на Военномедицинската академия ще приема цял ден поздравления за празника си.


Мутафчийски е роден в Дупница. Той завършва  медицина в Медицинския университет в София през 1990 г., а от година по-рано е офицер в българската армия. От 1991 г. до 1993 г. е началник на медицинската служба към поделение ІV километър − Генерален Щаб. През 1996 г. завършва „обща хирургия“.


От 2017 г. е временно изпълняващ длъжността началник на Военномедицинска академия.


В края на февруари стана началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, след като епидемията настъпи и в България. Именно в това си качество той доби по-голяма популярност сред българите.



Мутафчийски бързо се превърна в любимец на хората, които видяха в него авторитет, който ги насочва какво поведение да имат в създалата се епидемична ситуация.
Други пък не го одобряваха заради строгия му тон.

Фигурата на ген. Мутафчийсики обаче стана толкова популярна, че на моменти измести от първото място и премиера Бойко Борисов. Той беше и най-често споменаван в медийното пространство.


През март Мутафчийски се изяви с разтърсваща реч, в която призова хората да не се шегуват с вируса, а да спазват мерките. На 13 март бе наложено и извънредното положение.


Той е споделял, че популярността не му се харесва и не се чувства комфортно. Предпочита да е известен сред колегите си, сред пациентите си, на които е посветил живота си. А в медицината и в хирургията Мутафчийски е от т.нар. светила.


След спирането на редовните брифинги на Националния оперативен шаб медийните изяви на генерала намаляха. Сега той се появява рядко да говори пред журналисти. Често го виждаме обаче в ролята му на медик, ръководител, който се среща с бъдещите лекари в оперативната зала.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации