Печели също 7 пъти „Мистър Олимпия“. 

Оставя важна следа в историята на културизма. Автор е на няколко книги и многобройни статии за този спорт. В ранните си години спечелва широка популярност като успешен културист, а по-късно и като успешна филмова екшън звезда от Холивуд. Като културист носи прякора Австрийски дъб, а в политиката е наричан и Калифорнатор (по аналогия с героя от „Терминатор“).

Като кандидат на Републиканската партия е избран за губернатор на щата Калифорния след предсрочни избори на 7 октомври 2003 г. с мандат до 8 януари 2007 г. На редовните избори на 7 ноември 2006 г., Арнолд е преизбран за губернатор на Калифорния.

Арнолд Шварценегер е женен за Мария Шрайвър в продължение на 25 години и двамата имат четири деца. През 2011 г. става ясно, че преди 14 години Шварценегер е бил замесен в извънбрачна връзка със своя служителка, от която има син. Това води до раздялата на Шварценегер и Шрайвър, като Шрайвър подава молба за развод. По-късно Мария споделя, че все пак има възможност и да не се стигне до развод.

Може би най-известният му филм е Терминатор, наред с други филми като Хищникът, Терминатор 2: Страшният съд, Терминатор 3: Бунт на машините, Терминатор: Генисис, Истински лъжи, Ченге в детската градина, Зов за завръщане, Джуниър, Коледата невъзможна и холивудския му пробив Конан варварина.

Кой е вашият любим филм с него?
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети