"Като дете, не обичах края на август. Прибирах се от село, трябваше да
ми купуват учебници и тетрадки. Не ми допадаше мисълта, че свършват късните селски вечери. Колкото и да мразех да ме викат за вечеря, толкова и ми липсва през септември тази пуста закъсняла вечеря. 

И скъсаните гуменки и някогашната бяла блуза, обелените колена, скъсаната топка от последното ни лудеене. Липсва ми да съм при баба и дядо, които ненавиждах, когато ме караха да спя от 2 до 4... Било много силно слънцето - дрън, та пляс. Определено не обичах есента.

"Прочетохте ли си книгите" - беше въпросът с най-голяма тежест, но как да обясниш на учителката, че игрите навън са по-важни. Сега вече няма село, няма и училище. Няма и тази изстинала вечеря... Има здрави маратонки и чиста бяла блуза, но уви.. Белезите по колената са си там, както и спомените. Този път книгата е прочетена. Казва се : "Не пораствай ! Капан е."

Алис Русева
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации