Ще се завърнат ли строгите мерки?

България мина прага от 200 заразени за едно денонощие! Това сочат данните на здравното министерство, огласени преди минути, предаде репортер на GLAS.bg.

Във вторник случаите бяха 188, а днес новите са 240, с цели 52 повече. Така общият брой на заразените вече е 6342. Броят на активните случаи е 2917 души.

В София отново е регистриран най-голям брой заразени - 71, в Пловдив случаите са 21. В Благоевград и Варна са съответно със 17 и 16.

За съжаление има и нови 5 жертви. Смъртните случаи в страната от началото на епидемията вече са 259. PCR тестовете, направени за изминалите 24 часа, са 4286.

498 души с коронавирус са приети в болница. 29 от тях са в интензивно отделение.

От началото на епидемията у нас 3166 души са успели да преборят заразата, като за последното денонощие броят им е 129.

Без публика на футболни мачове и големи спортни събития, без провеждане на мероприятия с повече от 50 души и затваряне на нощни заведения на закрито. Това може да са мерките, ако прескочим 200 заразени на ден, заяви доц. Ангел Кунчев по повод намерението на МЗ да затяга мерките при скок на болните. Това вече е факт.

“Ние сме готови във всеки един момент да предприемем необходимите мерки... Преминавайки границата от над 200 души вече е един много сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме до скоро“, заяви Кирил Ананиев, министър на здравеопазването.


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации