14-годишното момиче гледа фотообектива. Преди няколко минути я пребиха с метална пръчка от немската гвардия, защото не говореше немски.

Разкъсаната устна свидетелства какво се е случило. Нейната ′′ четка ′′ коса е поредното доказателство за тормоз от страна на нацистките стражари, които не направиха изключения и на децата. Чеслава Куока беше универсален, полски произход.

Не можеше да си представи, че това само ще доведе до смъртното й наказание. Тя пристигна с майка си в Аушвиц през декември 1942. г. Остана само три месеца. Първо убиха майка. със заразена инжекция.... Фотограф на лагера беше съкилийникът на момичето. Той си спомни във всеки детайл деня, в който направи тази снимка

Вилхелм Брасет, дори когато става известен фотограф, споменава злополучното момиче: ′′ Тя беше толкова малка и невинна. Не мога да забравя невинността, детството и невежеството за опасността, която имаше ".

Един месец след фаталната фотосесия момичето беше убито заедно с други деца. Екзекутирана е на 12 март 1943. г. ′′ Тя не знаеше къде се намира, нито защо с нея се отнасят така. Тя не разбра нито една дума, която й казаха. Само го пребиха ", Bracet си спомня. Днес името, но и снимката на Czeslawa Kwoka и майка...., са включени в списъка на жертвите на Аушвиц в Държавния музей на Аушвиц в Полша....
  · 
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации