Телевизионната легенда проф. Юлиан Вучков бе изпратен от стотици граждани в столичния храм "Св. Седмочисленици". Още в 11,30, половин час преди обявения час на поклонението, пред църквата започнаха да се събират хора. Около петдесетина човека посрещнаха катафалката с ковчега на проф. Вучков и търпеливо изчакаха навън да бъдат поканени за църковния ритуал.

Сред изпращачите на проф. Вучков бяха още певецът Васил Петров, младата певица Цвети Радойчева, актрисата Искра Радева и синдикалистката Янка Такева.

В множеството бяха и почитателите на проф. Вучков - художникът Иван Георгиев - Принц Папа Жан и колоритният Йоло Денев.От телевизионерите в храма бе уважаваният от професора като близък колега тв водещ в телевизия "Евроком" Николай Колев, бившият му колега Милен Цветков и пръв съобщилият за смъртта на професора - Мартин Карбовски.

От печатната преса бе дошъл да отдаде последна почит на проф. Вучков главният редактор на в. "Уикенд" Мартин Радославов и много редови журналисти от други медии.

Съболезнованията приемаха едноутробният брат на проф. Вучков - актьорът Михаил Петров, и група хора, които в последните дни сами се осветлиха като близки на професора, но от коментарите на най-близките приятели на Вучков вън от храма се оказа, че никой не е чувал за тях.Изпращането на проф. Юлиан Вучков до последния му дом спонтанно бе огласено от аплодисментите на множеството пред храма.

Така обикновените хора засвидетелстваха уважението си към човека, който бе смел говорител на народния глас.Сред изпращачите на проф. Юлиан Вучков не бе забелязан нито един партиен лидер, освен Корнелия Нинова, на която проф. Вучков отделяше напоследък специално внимание в предаванията си.В множеството се открои и икономистът Кольо Парамов.

Народът каза последно Сбогом на проф. Вучков с бурни аплодисменти, първо при изнасянето на ковчега за полагането му в катафалката и чак до тръгването й от площада пред храма.

Източник:dir.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации