Уникален КрАЗ с индекс  5450 и с двигател от танк с мощност 1000 конски сили е бил реанимиран за първи път през 90-те години на миналия век. Блогери публикуваха в мрежата клип с историята на камиона, в който, включително, е запечатан и момента на старта на двигателя след 30 години стоене в гараж. 

Машината е била специално подготвена за европейски шампионат за камиони, но успяла да участва в състезанието само един път. Камионът е бил окомплектован с танков двигател с мощност от 1000 конски сили с турбина, дискови спирачки, АБС, окачването е било заменено с независимо такова отпред и отзад, а в салона са били монтирани регламентираните греди за безопасност. За намаляване теглото на машината някои елементи от каросерията са били заменени с такива от карбон.

Но по време на дебюта си през 1992 година КрАЗ 5450 не успял да достигне до финала заради голям брой повреди, затова той бил транспортиран обратно в Кременчугски автозавод, а след това за проекта било забравено съвсем.

Така камионът седял в хангара чак до 2017 година, докато не бил взет за реставрация./Блиц/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации