Московското летище "Шереметиево" преживява истински потоп днес. Аеропортът беше наводнен поради силен дъжд, който се изсипа над Москва. Самолети и летищното оборудване се оказаха в огромно езеро.

Служителите на аеропорта се движеха в гумени ботуши заради потопа, предаде tvzvezda.ru.


От пресслужбата на летището предупредиха шофьорите да изберат алтернативни маршрути, защото пътят към един от терминалите бе буквално потопен.

Клипове на очевидци на наводнението показват, че за транспортиране на хора, които не могат да стигнат до домовете си заради водата, са приспособили един камион.

На други кадри е показан пътнически автобус, в който водата е наводнила салона, а хората са стъпили на стъпалата към седалките и дори се опитват да седнат на дръжките под прозорците, за да се предпазят от водата.

Автомобилите буквално плуваха на места и пътят приличаше на разлято море.

В същото време московчани реагираха на бедствието с хумор и снимаха пътищата под вода.

Пороите в страната обаче взеха живота на поне двама души, които загинаха при наводнение в руската Иркутска област, след като отказаха да напуснат дома си, заявиха властите, цитирани от ДПА и ТАСС.


Поройни дъждове в района причиниха преливане на няколко притока на река Ангара, което доведе до тежки наводнения. Около 2500 къщи бяха залети в 20 града в областта, а хиляди жители трябваше да бъдат спасявани от наводнените им домове.

Руската държавна телевизия съобщи, че има опасения за изчезнали хора. В село Евдокимовка "местните власти са ходили от врата на врата, призовавайки жителите да напуснат своите домове", каза областната администрация. "Едно семейство отказа да се евакуира . . . В резултат се стигна до този нещастен случай", заяви администрацията. Двамата жители са загинали после, докато са се опитвали да избягат от наводнението със своя лодка.

В град Тулун се скъса язовирна стена, при което бяха наводнени над 800 жилища и местните жители трябваше да бъдат спасявани от покривите на къщите си. Обявена е извънредна ситуация, а властите осигуряват храна, прясна вода и подслон на хората.


Наводнението засегна също така местно летище и части от електропреносната мрежа.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ: