На този въпрос се опита да даде отговор председателят на Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата Малина Крумова.
Вчера тя бе разпъната на кръст в социалните мрежи заради безумните си твърдения, че възрастните шофьори били опасни.

Възрастните са по-рисковите шофьори поради хронични заболявания и забавени реакции, но от друга страна не е нормално да ги задължават да работят до 65 години и то да са заети с дейности, от които зависи животът на стотици хора, а да нямат право да карат кола след като навършат 60.

Още вчера Крумова разбра какви простотии е наговорила и започна да дава заден, отбелязва Нова тв.

„Създава се излишна истерия. Това, което се обсъжда в момента, не е официално предложение, не е изнесено като нещо, което ще се въвежда“, заяви в предаването „Здравей, България“ Крумова.


„Категорично не става въпрос за допълнителни тестове, които да са свръх това, което вече се изисква. За подновяване на книжка в момента е нужно медицинско свидетелство за физическа годност на шофьорите. Единствено обсъждахме това да става на по-кратки периоди, т.е. не на 10 години, както е в момента. Такава практика има в други европейски държави“, подчерта шефката на Агенцията за пътна безопасност.

Шведите и датчаните са въвели такава практика, уточни тя.

„Самостоятелно такава мярка няма да доведе до намаляване на жертвите по пътищата, а тя трябва да е като елемент от комплекс от мероприятия. Правим комплексен анализ. Мерките се отнасят за всички водачи, тъй като всяка възрастова група крие различни рискове. Младите са по-арогантни на пътя или по-неуверени“, заяви Крумова.

„Не става въпрос за отнемане на книжки. Създава се излишен шум. Не искаме да сваляме от колите хората на възраст, защото те могат да изберат за нещастие други по-опасни за тях начини на придвижване, като например да са велосипедисти или пешеходци“, добави тя.

Няма да им забраните да вървят, пошегува се Виктор Николаев.
Създава се истерия около една тема, която трябва да се разглежда комплексно, повтори Малина Крумова.

Блиц, Нова тв
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

  1. Все повече простаци си позволяват да коментират.
    Гробищата се напълниха с млади водачи ,дебили тъпи.

    ОтговорИзтриване

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации