Георги Бошнаков - пилотът, който загина заедно със съпругата и двете си дъщери при самолетна катастрофа в Северна Македония, е бил изключителен инженер и човек с голямо сърце, пише "Телеграф".

Бизнесменът, който щеше да навърши 49 г. след два месеца, е завършил Техническия университет в София със специалност "Двигатели с вътрешно горене".

Започва работа в представителството на "Фолксваген".


Оттам му помагат да продължи образованието си в Германия, където завършва магистратура, свързана със скоростни кутии.  "Беше изкарал стаж и в БМВ. Там се запозна със системите в 7-а серия. Имаше предложения за работа както от БМВ, така и от "Фолксваген", но избра да се прибере в България и да е близо до родителите си. Изгради бизнеса си, заедно с баща си, а ноу хау беше донесъл от Германия", разказа  близък приятел на Бошнаков.

Таткото починал преди около 2 години.  Приближените му твърдят, че Георги не е типичният бизнесмен от годините на прехода. Всичко е постигнал с труд. В ежедневието си не парадирал с възможности. Карал обикновен "Нисан Санта Фе" на 10 години.

Преди Чесната, Бошнаков имал други два самолета. Те били купени в съдружие. Чесната струвала около 35-40 000 евро, защото била взета извън сезона за летене. Искал с нея да ходи на почивки в гърция./Брадва.бг/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации