Представители на Латвия, Литва и Естония обвиниха американска търговска мрежа за "Съветска пропаганда"

Представители на литовските власти, Латвия и Естония, които са били незаконно окупираните Съветския съюз през 1940 г., се обърнаха към най-големите търговски компании за лидерство Walmart, с молба да се оттегли от продажба фланелки и други продукти, с образите на съветските символи, пише Асошиейтед прес.

Особено твърда позиция взема властта в Литва. В отворено писмо, което Роландас Krishyunas, литовски посланик в Съединените щати изпрати на Walmart, заяви: "Под сянката на съветските символи, сърп и чук, бяха случва ужасни престъпления. Когато Съветският съюз заема Литва, стотици хиляди наши граждани са били убити, депортирани, измъчвани, изнасилени ... "Посланикът нарича продажбата на тениски, тениски и пуловери със символи на Съветския съюз - на" съветската пропаганда ". Според него, управлението на търговец на дребно в САЩ едва ли е искал да обидя умишлено балтийските държави, обаче, "облекло със символи на масови убийства трябва да бъдат незабавно изтеглени от продажба." Според латвийския информационен портал Baltnews.lv, с подобно искане, адресирано до Walmart са редица политици - депутати от Латвия Sandra Kalniete и Krisjanis Karins, и на министъра на правосъдието на Естония Урмас Reinsalu. Според agoentstva Асошиейтед прес, официалната реакция Walmart не се повтаря.

Агенцията установи, че тениски на уеб сайта на Walmart продава филиал на фирмата да закупите готино ризи. През май, немски производител Adidas спортни облекла се съгласи да премахне от продажбата на червени тениски със съветски символи, които бяха пуснати на пазара в навечерието на Световното първенство, което се проведе в Русия. След това, според Baltnews, латвийски евродепутат Inese Vaidere Adidas призова ръководството с искане да се оттегли от продажба всички продукти с символите на Съветския съюз.

Източник:ameriki.ru
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации