Само автентичният клуб може да бъде правоприемник на асистите
В последните години феновете на ЦСКА страстно защитават тезата, че „червените” са наследник на офицерския клуб АС 23. Разбира се, мнозина от лагера на вечния съперник не са съгласни с това. Но дори „синият“ футболен историк Георги Манов определи преди няколко години ЦСКА като „пряк наследник на АС 23“ с аргумента, че един от учредителите на „червените” е  Чавдар (ЦДВ). А това е клуб, възникнал след обединението на три софийски клуба, един от които е АС 23.

Очевидно новият ЦСКА на Гриша Ганчев не може да има никакви претенции за връзка с асистите, защото в този случай аргументите, свързани с припознаването от феновете, изглеждат крайно несериозни, а за правоприемство може да претендира само клубът, който сега е в несъстоятелност.

Този факт може да придобие особено значение, защото е добре известно, че АС 23 е единственият отбор, притежаващ още преди идването на комунизма нотариален акт за своя стадион, който днес се нарича „Българска армия“.

Все пак хората на Гриша Ганчев може да потърсят основание за правоприемство в това, че един от създателите на новия ЦСКА е Чавдар Етрополе. Но тогава вероятно ще трябва да се конкурират с Чавдар Троян...

ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ
БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации