Моделът LADA VFTS е уникат – през 1990-те той се е сглобявал в завод във Вилнюс.
Състезателната LADA VFTS е силно тунингован фабричен модел. Под капака ѝ се крие 2-литров 4-цилиндров двигател с мощност 160 к.с. В тандем с двигателя работи и 5-скоростна механична скоростна кутия от Opel Omega. Масата на колата е 850 кг.
В силовия агрегат на LADA VFTS е използван карбуратор Weber, помпа за гориво Bosch, радиатор Cosworth и заден мост Volvo. Управлението на волана е заимствано от Volkswagen Golf II. Има и вграден самоблокиращ диференциал.

ВИДЕО:

Автомобилът има преден сплитер, заден спойлер, разширени арки, ковани джанти Alpina. В салона му пък ще откриете спортни седалки и специален волан.
В момента в Естония се продава кола от изключително редкия модел ВАЗ-2105, произведен през 1994 г. в състезателен вариант или LADA VFTS. Колата е сглобена в завод във Вилнюс, като общо от нея има само около 30 екземпляра.
Собственикът на возилото за продан го е обявил за 9999 евро. Пробегът на колата е само 300 км, посочва онлайн изданието VladTime.ru.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации