сряда, 7 февруари 2018 г.

Попаднахме на една анкета на ПИК, в която попитаха кой е най-подходящият за президент на България. Знаете ли, че Тодор Живков се оказа по-популярен вариант от хората като Плевнелиев, Първанов и т.н. Той отдавна не е жив, а все още има доверието на хората.

Факт е, че проблеми през социализма е минало. Не сме слепи защитници на строя, но е имало и добри черти. Ценносната система на хората беше друга. Да, нямаше какво да си купиш от магазина, но не беше и гладен. В момента има какво да си купим, но нямаме пари. Държавата ни се разпада, какво ще оставим на децата си. Не мисля, че България има бъдеще в този си вид.

Ако се върне Тодор Живков, смятате ли, че той ще може да се справи с политическата ситуация на България. Ще успее ли да закрепи положението? Изкажете мнението си в коментарите!
........
Сподели👇

1 коментар:

  1. Общо взето “благоденствието“ ни по времето на соца се е дължало на членството ни в СИВ и на това, че сме малка страна. От СИВ сме получили от солидарност производството на кари, земеделие и др. (без оглед на качество и заслуги). Икономиката ни е работела за износ за СИВ и главно СССР (оттам и бързия растеж). Но при разпадането на СИВ, СССР и икономическите кризи там тези „подаръци“ са отпаднали, ние не сме могли да се наложим над конкуренцията. При над 30% спад на икономиката на СССР за няколко години след промените те и едва ли са имали желание и възможност да купуват от нас. (За да си го представите по-добре: този спад в бившия СССР от около 30% се равнява на около 10 пъти икономиката на България ). Предимно фабриките и секторите, които са изнасяли за СИВ и СССР са пострадали у нас след промените, просто защото е нямало къде и на кого да продават. (Например електрониката, която за нула време се е стопила, електро и мотокарите и др. Или пък техните доставчици). Дори производството на домати и чушки е спаднало брутално веднага след промените. Както се казва - СИВ дал, СИВ взел.
    Всичките тези неща са станали преди да има приватизация и раздържавяване, преди да се върне земята и пр.. Докато още фабриките са били държавни и земята още не е била върната на хората. И не имало „западни“ инвеститори (нека сега някой да излезе и да ми каже, че Мултигруп е западен инвеститор). Легендите, как някой дошъл отвън и ни съсипал добре работещата икономика са си жива измислица, за да се очерня запада и да се замазва истинската причина - краха на комунизма. : https://kiselec1.blogspot.com/2018/11/3.html
    И сега който и да дойде на власт, няма блок в който да влезем и да ни дадат на готово сектори като карите и пр. Едва ли Русия може пак да направи същата грешка. Пък и Путин каза, че соца там няма да се върне. Така че спрете да пишете глупости.
    В момента се развиваме горе долу добре, износа расте, селското стопансто постига рекордни добиви (да видим какво ще стане тази година със сушата). Просто трябва още време.

    ОтговорИзтриване

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: