И това се случи в България, страната гордееща се с членството си в Европейския съюз. Страната, където правителството всеки път се хвали с рекордния икономически напредък на държавата.

В кой век живеем и на кой континент, че сме допуснали българин да умре от глад и студ, ядейки сеното на конете и пиейки дъждовна вода?

Потресаващата история е на български инвалид на име Сашо, който е бил оставен да умре, като куче. Неговият живот е минал, като ходене по мъките, като чрез измама е бил похитен и изведен от България, а след това е прекарал последните си дни в конски обор, където се е хранил със сеното на конете,пише сайтът bultimes.bg

Ужасната история на Сашо е разказва пред в-к „Телеграф“ Петър Благинов, който е шеф на горнооряховския център „Промяна“. Там именно Сашо е прекарал последните си дни от живота.

Петър Благинов разправя, че поради липса на пари Сашо в продължение на години не е успявал да си извади лична карта. Веднъж трафиканти решили да му помогнат и му извадили документ за самоличност, но в замяна го изпратили да проси за тях в Англия. След време обаче го преместват в Словения, където местната полиция го задържа и екстрадира в България.

Тук започват и мъките на инвалида, като властите от София решават да го върнат на постоянния му адрес по лична карта, който се оказал, че е една гола поляна.

Сашо останал без никакво препитание и молел хората в града за помощ, но никой не му обърнал внимание. В отчаянието си той се настанил в конен обор, където живял с конете в продължение на две седмици. Той нямал пукната пара в себе си, а и нямало откъде да вземе храна, за да не умре от глад Сашо започнал да яде от храната на конете, която била сено и зоб. През нощта, за да не умре от студ се сгушвал при конете.

Една сутрин той бил намерен от собственика на отбора, който го отвел при социалните. Те от своя страна го настанили в горнооряховския център „Промяна“. В последствие се установило, че Сашо бил болен от туберкулоза и е вкаран в болницата, където по-късно и умира.

Източник:bultimes.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети