Малко са хората, които не са гледали един от любимите сериали от 90-те - "Никита". Пета Уилсън, която изиграва главната роля в сериала, е родена в Сидни, Австралия.  Кариерата си Уилсън започва първо като модел в Австралия и в Европа, преди да се премести в Лос Анджелис през 1991 г., за да учи актьорско майсторство с Артур Мендоса и с Том Уейтс. След образованието си Уилсън е наета за няколко малки роли в независими филми. През 1996 г. Уилсън се готви да продължи образованието си в актьорска школа в Ню Йорк, но решава да се яви на прослушване за ново телевизионно шоу, което да бъде излъчено по американски телевизионен канал в Северна Америка.

От малко над 200 актриси, които се явяват на прослушване за главната роля, сценаристите на новия филм избират да предложат работа на Уилсън, а тя приема.

Раждането на една звезда

 Този филм се нарича La Femme Nikita (Никита), базиран на френския филм. Всеки епизод е дълъг един час, а сериите привличат милиони зрители пред телевизионните екрани в цял свят. Филмът се прави за пет години и има общо 96 епизода. Сред останалите артисти, които си партнират на Уилсън в този сериал са актьорите Рой Дюпи, Дон Франкс, Алберта Уотсън и Югейн Робърт Глейзър. За блестящата си роля, Уилсън е номинирана два пъти за годишната награда Премия Джемини за "Най-добра актриса в сериал с водеща драматична роля", въпреки че тя не печели. През 2001 г. Уилсън участва в Международния филмов фестивал в Москва, където се е среща с Владимир Путин, който признал, че й е фен.

В голямото кино Уилсън работи и с Шон Конъри през 2002-2003.

 В годините след това актрисата участва с някои малки роли във филми, сред които "Супермен". През 2012 г. тя създава своя марка бельо на име Уили Уилсън, а магазините са разположени в Лос Анджелис. През 2013 г. тя получава наградата за най-добра актриса на Международния филмов фестивал Cinerockom. Уилсън живее дълго време с гаджето си Деймън Харис, но през 2002 година се разделят. Те са родителите на един син - Марлоу Харис-Уилсън, който е роден през февруари 2002 година. Последният филм с участието на Пета е от 2015 година - Dutch Kills, а през 2017 г. участва в документалния филм Michael Hutchence: The Last Rockstar.

/БЛИЦ/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации