Руският президент Владимир Путин разкритикува САЩ, че не изпълняват своите задължения, когато става дума за международни споразумения.

Той заяви, че Москва няма да се откаже от съществуващото споразумение, но обеща "моментно, симетрично решение", ако Вашингтон реши пръв да се откаже.

Запитан относно заплахата на американския президент, че ще изтегли САЩ от иранския ядрен договор, Путин отговори относно програмата за "прехвърляне" на уран от Русия, т.е. доставянето на убогатен уран с еквивалент за около 20 000 ядрени бойни глави, които е трябвало да се използват, като гориво в атомните централи в САЩ в периода между 1993 и 2003 г.

Путин нарече този процес един от "най-ефективните опити за разоръжаване в историята на цивилизацията".

Той допълва, че тогава американските чиновници са провели над 170 посещения в руски заводи.

"Руската страна демонстрира пълна откритост и увереност", заяви Путин, като добави, че през 90-те години около 100 американски представители са имали правото да извършат изненадващо инспектиране на руските ядрени съоръжения по споразумение с Горбачов и Елцин.
ВИДЕО:

"Това, което получихме в замяна е добре известно - пълно пренебрегване на националните ни интереси, подкрепа на сепаратизма в Кавказ, бомбардирането на Югославия, нахлуването в Ирак и т.н.", беше категоричен Путин добавяйки,

че когато става въпрос за международни споразумения, те не могат да бъдат приложени едностранно, защото "американската страна не мисли единственно за своите интереси".

Източник:spodeli.eu
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации