Безброй пъти сме чували, че мазнините са вредни за здравето, тъй като запушват артериите, което повишава риска от сърдечни заболявания, затлъстяване…Но британският кардиолог д-р Асим Малхотра казва точно обратното. И далеч не е единственият! Най-новите изследвания показват, че враг номер едно на тялото е захарта. Освен това, д-р Малхотра казва, че пълномаслените продукти са за добро здраве и че има достатъчно доказателства, за да се покаже, че мазнините се само не водят до сърдечни проблеми, а диета, която включва пълномаслени млечни продукти предпазва от сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 диабет. И това е интересно – Проф. д-р Димитър Раев, дмн: Маскираната сутрешна хипертония причинява инфаркт и инсулт! – още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to Д-р Малхотра насърчава своите пациенти да ядат мазнини, но да избягват „леките“ продукти. „Съветвам ги да ядат пълномаслени продукти и храни, които съдържат наситени мазнини. Когато все още говорим да стоят настрана от всичко, което се предполага, че понижава холестерола, ме гледат с отворена уста“, казва кардиологът.

Той обяснява, че всички продукти, които се предполага, че понижават холестерола, увеличават риска от сърдечни заболявания и добавя, че мазнините не са основни виновници за затлъстяването. „Аз избягвах пълномаслените продукти, но все продължавах да имам мазнини по корема. След това започнах да се изследва влиянието на мазнините върху здравето“, казва лекарят. Д-р Малхотра казва, че най-голямата опасност за здравето е захарта, и с него се съгласява професорът-педиатър, д-р Робърт Лустиг. Той е изучил ефектът на мазнините и захарта в затлъстяването при децата и стигнал до заключението, че продуктите, съдържащи захар, трябва да имат изписани предупреждения, тъй както ги има на цигарите, или алкохолните напитки. Все повече и повече експерти, които смятат, че основният виновник за наднорменото тегло и поредица болести, са свързани със захарта. Д-р Гари Toбс предупреждава, че затлъстяването няма нищо общо с броя калории, а с това, което ядем. Това се потвърждава от факта, че около 23 процента от населението в Швеция се придържа към диета, която включва пълномаслени продукти и по-малко въглехидрати.

Шведският експерт д-р Андреас Eнфелт, който е проектирал хранителна програма с по-малко въглехидрати и повече мазнини, посочва, че много хора мислят, че са на диетичен режим, който обаче е „бомба със закъснител“, но докато навсякъде по света все повече и повече са хората с наднормено тегло, факт е, че броят на хората, с наднормено тегло се намалява постепенно в Швеция. Изследванията на шведското здравеопазване още са показали, че точно такъв диетичен режим е добре да се спазва, не  само за намаляване на теглото, но също така и за намаляване на риска от заболяване на сърдечно-съдовата сестема при хора със затлъстяване. В допълнение, две проучвания, че през 2014 г., направени от федерация за медицински изследвания в университета в Кеймбридж са показали, че наситените мазнини от млечните продукти, ако се консумират умерено, намаляват риска от диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Източник: Блиц
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации