Наскоро получихме следната дописка за условията на труд в „Кауфланд“ пише сайта budnavarna: Започнах работа в Кауфланд в провинциален град, като служител в т.нар. сектор фрише, или свежи храни. Но моята няма да я бъде… и то едва месец след като започнах.

И да разкажа накратко защо. Не само че съм уморена от работа, ами съм утрепана, оставаме системно по час-два след работно време, и за капак лошото, некоректно и грубо отношение на прекия ми ръководител! След всичкото ми старание, добро отношение (защото аз не се конфронтирам с никого), неползване на почивката ми (която е 2 пъти по 15 мин. за 8 часа по договор, но реално работим по 10!), и на крак цял ден да търчиш като кон ..! Нося си храната от вкъщи, и си я прибирам обратно …просто защото не смогваш на всичко това.

Да не споменавам, че дори когато ти се налага да отидеш до тоалетна – дължиш обяснение и за това! Все пак съм човешко същество, с нормални нужди, и накрая да те овикват и нахокват! Ето, затова ще имат текучество, и няма да си задържат хората. И не само заради тежкия физически труд, ами и за неморалното и просташко поведение! Ходех на работа с успокоителни и антидепресанти, със страх, че може нещо да не кажа или направя както трябва и отново ще бъда навикана.

Плаках, разстроена съм, и стресирана ..Свалих 5 кг за за този един мес. и вече съм дори под 50 кг. Никой не знае какво става вторите смени, след 22ч. вечерта. Оставаме до полунощ, а неделите до 1ч. сутринта – чистим в несвяст, зареждаме стока, сменяме етикети, цени, плакати .. И това се върши предимно от жени. Обаче с хора, които имат някакви лични проблеми и комплекси за избиване в семейството си, и си го изливат върху интелигентни и чувствителни хора, не желая повече да работя! В края на краищата не сме си намерили здравето на улицата, че да го заносваме за такива самозабравили се управляващи!

Такава голяма верига хипермаркети, и вместо да държат на имиджа и на името си, да се отнасят с нужното уважение и внимание към служителите си, те правят точно обратното. Язък за тях и за името Кауфланд в Германия! Ако знаех, или поне бях чела ето тези неща на същата тази страница (където пиша сега), никога не бих си подала документите за работа във въпросната верига. В цялата ни България едно и също, и оправия от прости хора няма!

Тъжно, болно и мъчно ми е за хората, които остават, които се страхуват и не си дирят правата! За малко повече от месец четирима напуснаха, аз съм петата. Така не се задържат хората, така не се просперира, не се „прославя“ името Кауфланд! Замислете се, вземете мерки и поправете грешките, драги управляващи! Т.е. направо ги елиминирайте, ако позволите да изразя мнението си. Източник:budnavarna.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации