Показваме част от изходното ниво по околен свят за втори клас тази година. Отговорите на детето всъщност са верни. Вероятно учителката е коригирала отговорите според държавните образователни изисквания (каквото и да означава това). Вероятно верните отговори са повече от един (стрелката сочи наистина към сърцето, а не към торса). Друг е въпросът дали дете във втори клас трябва да нарича тялото си „торс“.

Стрелка сочи единия крак и детето е написало „крак“. Коригирано е на „крака“.

Стрелка сочи към китката и детето е написало „китка“. Коригирано е на „ръце“.

Стрелка се разделя и сочи крак и ръка, така е написало и детето. Коригирано е на „крайници“.

Стрелка сочи косата, детето пише „коса“, но, уви – верният отговор е „глава“.

Така второкласникът остава без верен отговор, въпреки че на всички въпроси е отговорил без грешка пише akademika.bg

Родителите са възмутени. Учителите със сигурност имат обяснение за подобни корекции. Въпросът е дали така не правим насила от едно умно дете пълен неграмотник. Дали не създаваме комплекси в детската душа. И дали авторите на учебни помагала не трябва да бъдат по-прецизни в реботата си, за да не изправят родители срещу учители, а между тях – дечицата.

Академика БГ ще продължава да дава примери за безумията, на които са подложени децата. Готови сме да публикуваме всички мнения.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации