Една стара поговорка твърди, че очите са прозорци към душата.
Ние знаем със сигурност, че очите могат да разкажат много за нас и показват нашето здравословно състояние.
Представяме ви 8 неща, които очите се опитват да кажат за здравето ви.

1. Постоянен ечемик
Вероятно знаете болката и дразнението, което причинява появата на ечемик. Еднократно на клепача се появява в резултат на запушване на мастните жлези и обикновено отшумява в рамките на няколко дни, но това може да се запази, причинявайки сериозни неудобства.
Ако се появява често или запазва в продължение на дълго време, може да бъде симптом на карцином на мастните жлези. Ако забележите, че тя не се лекува или се появява в едно и също място, е време да посетите лекар.

2. Загуба на вежди.
Има много причини за загуба на веждите: стареене, стрес или хранителен дефицит. Алопеция ареата или частично опадане, може да бъде другата причина, въпреки че тя засяга не повече от 0,1% от населението.

А по-правдоподобна причина за загуба на веждите е хипотиреоидизъм – остър недостиг на хормони на щитовидната жлеза, която в екстремни случаи може да доведе до загуба на коса. Така че, ако косата ви е изтъняла, е по-добре да посетите Вашия лекар и да проверите състоянието на щитовидната си жлеза.

3. Замъглено виждане
Много от нас прекарват часове пред компютрите у дома или на работното място, която причинява изгаряне на очите или замъглено виждане. В днешно време тази ситуация се случва толкова често, че има специален термин в медицинската практика, който описва проблеми със зрението, свързани с продължително стоене пред компютър, мобилен телефон или използване на електронни книги: “цифрово напрежение в очите” или ” синдром на сухото око” Ако разпознавате тези симптоми, обсъдете с вашия лекар начините за решаване на този проблем.

4. Слепи петна
Винаги е страшно да забележите сляпо петно ??в зрението ви. Това може доста често да бъде признак на мигрена с аура, особено ако се придружава от пенливи точки или вълнообразни линии. Обикновено, слепите петна вървят заедно с главоболие.

Ако тези симптоми звучат дори твърде познати за вас, обадете се на Вашия лекар, за да разберете, какво предизвиква проблема.

5. Изпъкнали очи
Ние сме имали моменти, когато очите ни изглежда, че се ” предават”. Ние ги търкаме или мигаме няколко пъти и нашата картина се избистря. Но ако това се появява постоянно, може да бъде симптом за проблем с щитовидната жлеза. Това означава, че щитовидната жлеза е свръхактивна.

6. Жълто оцветяване на бялото на окото.
Всеки ден ние прекарваме време, гледайки се в огледалото, така че е малко вероятно да пропуснем този проблем.
Възрастни и новородени с неразвити чернодробна функция може да се сблъска жълтеница. Той може да бъде свързан със състоянието на жлъчния мехур или жлъчните пътища. Така че, ако забележите, че бялото на окото ви пожълтява не го игнорирайте.

7. Замъглено виждане поради диабет
Хората с диабет трябва да обръщат специално внимание на здравето си и зрението е едно от нещата, които те държат под око. Един такъв проблем е диабетна ретинопатия – състояние, причинено от увреждане на кръвоносните съдове. Това може да бъде причина за “облачна” картина. Този проблем трябва да се вземе на сериозно: трябва да се обърнете към специалист при появата на симптомите.

8. Нарушено зрение, загуба на зрението
Всяка промяна е сигнал за тревога, която изисква незабавен отговор. И ако забележите,че зрението ви внезапно е нарушено, замъглено или дори изчезва за миг, потърсете незабавно медицинска помощ, тъй като тези симптоми често са първите признаци на инсулт.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети