Икономическият натиск над Русия, вследствие на наложените санкции, се задълбочава. Акциите на руски компании се сриват. А все повече международни компании прекратяват дейността си на руския пазар. От своя страна Москова предупреди, че ще отчуждава активите на всички дружества, които се изтеглят от страната.


Енергийни гиганти, производители на техника и компютри, вериги за мебели и дрехи панически напускат руския пазар. Някои от тях напълно закриват дейността си и съкращават работници, други спират доставката на компоненти и резервни части. И докато в някои магазини се извиха невиждани опашки. Часове преди да бъдат затворени, и рафтовете бяха изпразнени, част от онлайн плащанията са напълно невъзможни. В същото време акциите на големи руски компании се сриват. Една акция на втората по големина нефтена компания в страната - "Лукойл" - струва по-малко от литър гориво. Донякъде изненадващо дружеството излезе с позиция срещу войната в Украйна, а малко след това корпоративният сайт беше блокиран. 

За унищожителния ефект на войната върху бизнеса предупреди и милиардерът Олег Дерипаска. Той прогнозира, че кризата в Русия ще е по-тежка от тази през 1998 година. "Никога досега не сме се сблъсквали с подобно предизвикателство. Предстои ни тежка икономическа криза. Можете да умножите кризата от 1998 г. по три, за да получите представа за мащаба. Ще бъде намерен изход от тази ситуация, като се вземе предвид натрупаният опит и разбиране на случилото се. Въпреки това първата стъпка е постигането на мир", посочи руският бизнесмен Олег Дерипаска. 

А руския икономист Александър Бутманов остави без думи водеща на икономическо предаване, като в ефир вдигна наздравица за смъртта на руската фондова борса.

Източник:www.bgonair.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации