събота, 9 януари 2021 г.


Бурен вятър предизвиква силно вълнение край бреговете на Поморие и вдига двуметрова вълна. Щетите на крайбрежния булевард са като след война. Водата е помела защитната стена, настилката по цялата алея е изкъртена, бул. „Васил Коларов” (днес „Яворов”) е залят с вода.По малките пресечни улици, водната стихия успява да проникне до централната градска артерия, свързваща двете части на града! Управата на Поморие решава да поиска помощ от държавата, за да се справи с погрома нанесен от бурята в една от най-красивите части на града.Заснемат се щетите, подреждат се във фотоалбум и група от местната администрация заминава да измоли помощ от високо. Предвождани от Теодосий Гуджуков, зам.-председател на Общински народен съвет в Поморие, те се явяват в Министерски съвет за среща с Григор Стоичков.

ЖП-Гара Поморие


По това време той оглавява комисията по „Бедствия и аварии” и е човекът, който може да помогне на града да излезе от бедствената ситуация. Помощта от държавата не закъснява.Отпускат на Поморие финансова инжекция в размер на 2 млн. лв. (стари лева) и достатъчно строителна техника. Възстановяването на стената и булеварда продължава 45 дни. В онзи момент става и доизграждането (удължаването) на брегоукрепващата стена в сегашния й вид.

ВИЖТЕ ОЩЕ:
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.