На хора, за които е установено, че употребяват наркотици, да бъде отнета шофьорската книжка. Това предвиждат текстове на промени в Закона за движение по пътищата, внесени в парламента от Българското обединение на шофьорите, съобщи в предаването „Лице в лице“ председателят на организацията Христо Радков.


Дрогиран самоковец блъсна жена и избяга

Идеята е книжката да се отнема за шест месеца, през които да се правят три изненадващи теста за наркотици. Ако те са отрицателни, свидетелството ще бъде върнато. След това шофьорът ще бъде проверяван веднъж годишно, тоново изненадващо.


„Сега се разчита само на санкции – някой да сбърка, за да го глобят. Ние предлагаме превенция. Това е като превантивните мерки срещу коронавируса. Да не оставяме да се случи белята“, обясни Радков.


Предложението се подкрепя и от Съюза на преподавателите авто-мото подготовка, обяви неговият председател Йонко Иванов.


„Никой не иска да прави превенция. България и Румъния са на първо място по загинали на пътя“, коментира Иванов.


Той напомни, че често причина за катастрофите у нас са лошите пътища.


Заради неплатени глоби: Вече е ясно кога ще ни отнемат книжката на границата

Според Радков новата идея за отнемане на книжки и събиране на глоби от шофьорите на границата е поредния „милиционерски метод“ и заради безсилието на МВР да си събира парите от санкциите ще страдат всички шофьори, и ще се образуват още по-дълги опашки на КППТ-ата.

Източник.zdravni.eu

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации

РЕКЛАМА