Японският пътнически полет с номер JL123 на Japan Airlines се разбива на 12 август 1985 година. И до момента статистически това е най-смъртоносният случай в историята на самолетните катастрофи.

В злощастния ден загиват 520 души, като по чудо оцеляват само четирима.
В самата Япония не само помнят за тази национална катастрофа, но и всяка година почитат паметта на онези, чийто живот бе прекъснат в резултат на нещастния случай.

Възпоменанието тази година бе особено символично, защото от 13 до 16 август в страната бе отбелязан традиционният празник на възпоменанието на всичките починали - Обон.

Но дни преди началото на събитието изведнъж се случило нещо невероятно:

На сайта на авиодиспечърите Flightradar24 потребителят в Twitter @ m3600 случайно съзрял самолет с номер на полета JL123, който се приближавал към летището на Нарита.

По информация на изданието News JAPAN, фактът, че на радарите на диспечерите се е появил самолет призрак, бързо се разпространил из социалните мрежи и предизвикал бурна реакция в японското общество.
Ръководството на Japan Airlin излезе с изявление, в което обясни, че служител на авиокомпанията е объркал цифрите при въвеждането на полета, като в същото време към летището на Нарита е летял полетът JL712.

Дали това е успокоило обществото на Япония, не е известно, но в социалните мрежи веднага си спомниха за друг мистериозен полет - 401 на компанията Eastern Airlines, който се разби на 29 декември 1972 година във Флорида.
Работата е там, че няколко години след аварията призраците на загиналите командир на екипажа Робърт Лофт и бордовия инженер Доналд Репо се появявали на бордовете на други пътнически самолети и са помагали за предотвратяването на нови самолетни катастрофи.

Превод и редакция: Блиц

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации