четвъртък, 20 август 2020 г.

Докато големите хотелски комплекси пустеят в разгара на летния сезон, то малките курорти

Пандемията от коронавирус посече туризма не само у нас, но и в чужбина. Спадът от приходи е рекорден, но се оказа, че малките градчета се радват на много повече почиващи от големите курорти по българското Черноморие, предаде БНТ.  Докато големите хотелски комплекси пустеят в разгара на летния сезон, то къщите за гости и семейните хотели на юг по морето са напълно заети.

Най-голям е напливът в Созопол и Приморско, където е пълно с български туристи. А най-търсени за настаняване са къщите за гости и частните квартири. Именно по-ниските цени привличат българските туристи. В семеен хотел в Приморско тричленно семейство плаща за нощувка със закуска 55 лв. Заведенията по Южното Черноморие също са препълнени, а в някои от тях е необходима предварителна резервация дори в обедните часове. Препълнените плажни ивици на юг са най-яркото доказателство за броя на туристите.

Пълните плажове на юг родиха и нов вид услуга. Само срещу сумата от 5 лв. летовниците могат да резервират чадър и шезлонг на първа линия, като по този начин те си гарантират свободни места на плажа дори и в следобедните часове. Южното Черноморие се оказа и предпочитано място за почивка и за полските туристи, за които няма принудителна карантина нито тук, нито в страната им./Блиц/
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: