През януари т.г. испанските Балеарски острови одобриха закон, който пък забранява обиколките по кръчми и намаленията на напитките в определи часове

Тази година баркролове у нас няма да има. Това стана ясно по време на блиц контрол на министъра на туризма Николина Ангелкова, която отговаряше на въпроси на депутати пред ресорната парламентарна комисия, съобщава Флагман.бг.

Въпрос по темата имаше лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който призова за забрана на баркроловете – нощни алкохолни турове по заведенията (характерно най-вече за Слънчев бряг).

Баркроловете сме ги забранили този сезон, отговори му Николина Ангелкова. Това като дейност и като услуга няма как да се случи това лято, обясни министърката.

Причината за ограничението, разбира се, е коронавирусната пандемия.

След участието си в блиц контрола Ангелкова говори и пред репортери. На въпрос на "Флагман" - как юридически се забраняват баркроловете, министърката обясни: "Това е изцяло дейност на "Слънчев бряг" АД, така че те в своите указания казват кой, кога и какво като дейности това лято следва да изпълняват. Така че ще помоля "Слънчев бряг" АД да ви даде конкретна информация за мерките, които дружеството ще прилага това лято."

Припомняме, че през януари т.г. испанските Балеарски острови одобриха закон, който забранява обиколките по кръчми и намаленията на напитките в определи часове (т.нар. happy hours) в три популярни туристически дестинации в опит за борба с „алкохолните почивки“.

Ограниченията се отнасят до популярните сред туристите Плая де Палма, Магалуф в Майорка и Сан Антонио в Ибиса.

Покрай ограниченията заради коронавируса падна и последната Мека на алкохолния туризъм в Европа - Слънчев бряг.

Източник:Десант
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации