Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгна по същество на 21 октомври 2019 г. с разпити на свидетели.
В Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай, Евгения и Мария Баневи. Това съобщиха от пресцентъра на съда, цитирани от "Фокус". Делото е за образуване и водене на организирана престъпна група. Заседанието ще започне в 10.00 часа. Евгения и Николай Банев пристигнаха обратно в България на 6 декември 2018 година с полети от Франкфурт и Мюнхен. Бяха заловени в Ница в края на октомври 2018 г. след издадена от България Европейска заповед за арест. 

Заповедта за арест е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод „Полимери“, за укриване на данъци, финансови злоупотреби и организирана престъпна група. Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгна по същество на 21 октомври 2019 г. с разпити на свидетели. Съдът отхвърли искането на задържания под стража Николай Банев за определяне на по-лека мярка, както и искането на Мария Банева за отмяна на наложената ѝ забрана за напуска пределите на страната.

Николай Банев остана в ареста след решение на съда. Според правосъдния орган все още е налице опасност от укриване и извършване на нови престъпни деяния, предвид тежестта на извършените престъпления от подсъдимия. Мария Банева остава с мярка за неотклонение „Парична гаранция“, а Евгения Банева - с „Подписка“, след като първоначалната ѝ мярка „Задържане под стража“ бе изменена от Специализираната прокуратура заради вложеното ѝ здравословно състояние. Предишното заседание по делото беше на 8 януари, когато бяха разпитани двама свидетели - бившият личен шофьор на Николай Банев Венцислав Генов, който впоследствие подсъдимият е назначил за управител на „Партнерс комерс“ и изпълнителният директор на химическия завод „Полимери“ АД - Девня Анна Главинова. Третият свидетел ще бъде разпитан на съдебното заседание днес (22 януари) заради проточилите се разпити на 8 януари./Блиц/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети