Той се надяваше да бъде пуснат от ареста и да се прибере у дома за коледните и новогодишните празници.

На последното съдебно заседание за 2019 г. съдиите решиха, че Димитър Желязков трябва да остане под стража в болницата към софийския затвор, макар той вече да е изкарал 1 година и 4 месеца като задържан, без делото срещу него да е стартирало. До последно Митьо Очите и неговия адвокат Илиян Василев се надяваха, че съдиите все пак ще пуснат под домашен арест Морския Ал Капоне заради първоначално сбъркан обвинителен акт, несъгласуван с Турция.

Съдиите обаче разпоредиха делото да започне, пък макар и с частични обвинения, на 20 януари 2020 г. Тогава ще бъдат разпитани и първите свидетели, някои от които са защитени. Заради опасения, че Митьо Очите може да повлияе на пропелите срещу него и бандата му, ако е на свобода, крими босът от Несебър бе оставен в ареста. Така той ще посрещне Коледа и Нова година в затвора, пък макар и в лечебното крило.

Митьо Очите и още 12 от главорезите му са обвинени в рекет, палежи, принуда и търговия с дрога. Акцията срещу групата му се проведе през лятото на 2018 г., но Желязков избяга, за да бъде арестуван дни по-късно в Истанбул. В Турция Очите изкара няколко месеца в затвора за чужденци „Малтепе”, преди да бъде предаден на България през февруари 2019-а.

Източник:lupa.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации