Запомнете тези признаци и симптоми на някои сериозни заболявания. Следете за поне три от тях, и ако ги забележите – идете на лекар

Не бягайте от ситуацията! Ако тялото посочва евентуални проблеми, трябва незабавно да се постави диагноза, за да се започне лечение.

Посещението при лекар няма да е излишно, ако забележите някой от тези десетина симптома. Много е важно да се следи състоянието на косата, веждите и миглите. Освен това е задължително да направите консултация със специалист, ако са налице повече от три от тези симптома.Жените така и така го правят от естетически съображения, но в този случай необходимостта е друга. Хормонални нарушения, инфекция, неправилно функциониране на вътрешните органи – всичко това предизвиква част от тези неприятни явления. Подгответе се за старателен преглед, който ще извършите сами на себе си.Признаци и симптоми на някои заболявания, които не бива да се пренебрегват

1. Жълта или зачервена склера

Симптоми на алергия и проблеми с черния дроб. Понякога пожълтяване на склерата може да означава и хепатит!

2. Загуба коса, окапване на веждите

Вероятно е симптом на проблеми с щитовидната жлеза. Необходимо е да се направят тестове и изследвания, както и да се консултирате с ендокринолог.

3.Неправилна форма, възпаление в областта на ноктите

Липса на витамини, хранителни вещества. Понякога може да загатва и за началото на гъбичната инфекция.

4. Червеникаво лице

Наблюдавайте за проблеми със сърдечно-съдовата система, както и хормонални промени.

5. Петна по ръцете – червени и лилави

Това предполага, че може да има заболявания на черния дроб. Консултирайте се с лекар веднага!

6. Ранно побеляване

Това показва не само на генетично предразположение. Ранното побеляване е знак за появата на диабет и заболявания на нервната система.

7. Сухи, напукани устни, ранички по устните

Липса на витамин А, С, цинк. Гъбична инфекция и херпес – сериозна причина да отидете на специалист, а не да си седите вкъщи и да се мажете с различни мехлеми. Появата на херпес предполага понижаване на имунитета срещу инфекции.

8. Подутини по врата

Подуване в областта на шията – знак за проблеми с щитовидната жлеза. Подуване на гърлото може да се появи по-рано от острата болка, когато има инфекции.

9. Нови бенки, петънца по кожата

Ранните стадии на заболяването „рак на кожата“ е лечимо. Не забравяйте това!Наблюдавайте кожата и следете за болезнени стари бенки или появата на нови.

10. Студени ръце и крака

Това може да бъде знак за проблеми с кръвообращението и сърдечно-съдовата система.Разбира се, повечето от тези симптоми трябва да се проявяват за един сравнително дълъг период от време. Ако ръцете или краката ви са били студени в продължение на 2-3 дни, това съвсем не означава, че имате проблеми със сърцето.

Колко заболявания могат да бъдат лекувани навреме, забелязвайки някои от техните характерни симптоми! Наблюдавайте себе си, за да се избегнат по-сериозните проблеми със здравето.Споделете тази информация с приятелите си. Нека бъде вид напомняне колко е важно да се обръща внимание както на външния вид, така и на здравето!

Източник: telegraf.com.ua
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации