Висшето ръководство на Русия започна да отделя все повече внимание на завръщането на сънародници от чужбина, за да привлече висококвалифицирани специалисти и талантливи студенти в страната. 

Усилията на руските власти са насочени към опростяване на процедурите за гражданство, създаване на стимули за чужденците да идват в Русия.

Началникът на дирекция „Миграция“ на Министерството на вътрешните работи на Русия, генерал-майор на полицията Валентина Казакова, разказа за свършената работа, за бежанците и за спазването на Конвенцията на Съвета за сигурност на ООН, както и как се планира привличането на чужди граждани.

Началник на дирекция „Миграция“ на Министерството на вътрешните работи на Русия, генерал-майор на полицията Валентина Казакова


Увеличи ли се броят на издадените чуждестранни паспорти за миналата година, колко са издадени? Има ли начини да се направи процесът на обработка на този документ по-добър и по-лесен?

Броят на издадените паспорти нараства. Ако преди три години бяха издадени около два милиона документа годишно, то през 2018 година вече говорим за около пет милиона издадени.

С какво е свързано това.Първо, гражданите на Русия започнаха да пътуват повече, на второ място, възможността да получат втори паспорт, който не е свързан с първия период на валидност, на трето място, сега можете да получите паспорт чрез Единния портал за обществени услуги, в този случай има отстъпка, държавното мито се намалява с 30%. Хората активно използват това.

Чуждестранните туристи често казват, че е доста трудно да се получи руска виза.
За опростяването на визовия режим заяви президентът на Русия Владимир Путин.
Той възложи на редица отдели, включително на Министерството на вътрешните работи, да представят предложенията си до 31 март. Готови ли са вече, и какви са тези предложения?

Що се отнася до електронните визи, това е преди всичко в компетенциите на Министерството на външните работи.
Но ние работим заедно.
Сега електронните визи се използват в Далечния изток, от 1 юли, тяхното използване започна в Калининград.

Подкрепяме инициативата на Министерството на външните работи, изразихме своята позиция: тази тенденция трябва да се разшири и до други контролно-пропускателни пунктове.
Но всичко зависи от техническото оборудване, възможността за четене на електронни визи. Мисля, че в резултат на това ще се издават електронни визи в цяла Русия.

Напомняме, че Русия отмени визовия режим с Малдивите и Коста-Рика, също така предостави възможност за културно-образователен обмен, предоставяйки разнообразни програми за безплатно обучение на желаещи чужденци в Русия.
Тези, и още стъпки предприети в тази посока,имат за цел не само да привличат интереса и вниманието към Русия, но и да развиват добри връзки и взаимодействия с различни държави.

Ася Иванова-Зуан
Източник:bgr.news-front.info
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации