Хитове като "Две очи разплакани", "Вечната обич" и "Камбаните звънят" винаги ще носят спомена за нея

Навършват се 20 години от смъртта на една неугасваща звезда - певицата Румяна. Само тези от нас, които знаят песните й, имат албумите й и са се докоснали до нея като човек могат да изпитат това чувство, което свива сърцето и ще я помнят винаги в съзнанието си, въпреки дългото време, в което нея вече я няма. Верни почитатели и приятели на легендарната изпълнителка вече публикуваха в социалните мрежи колажи със снимките й, връщайки спомена за нея.Сред тях беше музикантът Валентин Янков, който написа:

"Тя беше една от нас. Тя беше випуск 1984г. на СМУ "Филип Кутев" гр. Котел. Седеше зад мен, там в старата сграда на площада. На днешната дата 30.07. в автомобилна катастрофа загина Румяна! Вечна и памет...!! Никога няма да те забравим!!!"

Румяна загина на 30 юли 1999 година край Сливенското село Блатец. Тогава Голфът, в който се возеше на път към София, се удари челно в микробус Фиат. 34-годишната звезда почина намясто. Виновен за катастрофата беше шофьорът на певицата и неин интимен приятел Любо.

Младежът предприел неправилно изпреварване с несъобразена скорост и при навлизане в лентата за насрещно движение се блъснал в буса.Децата й Илиян - тогава на 12, и Марияна пострадаха тежко. Момченцето - с опасност за живота, след тежка мозъчна травма. Две операции претърпя и момиченцето.

Любовникът Любо също прескача трапа, но единствената му травма е фрактура на долните крайници. Той скърби за Румяна и гласно се вайка като виновник за смъртта й. Дава обет, че ще се грижи за децата на любимата си. Мнозина роднини, приятели и колеги на певицата от славните й дни също си изплакаха очите на погребението й и се заклеха пред гроба й, че ще се грижат за децата. Уви, малко от обещанията са изпълнени. Злощастният Голф е познат на фолк феновете от жизнерадостния клип на някогашния хит “Ало, такси”.

През юни, месец до смъртта си, Румяна пък се сънувала с побеляла коса. Децата й погледнали в съновника за тълкование, а там пишело, че желанието й, каквото и да е то, ще се сбъдне. „Какво си пожела, мамо?”, полюбопитствала щерката Марияна, на което певицата отвърнала: „Не искам да остарея!”.

Румяна е родена на 12 декември 1965 г. в бургаското градче Камено. Тя е най-малката от трите дъщери в семейството. Двете й сестри - Янка и Мария, живеят в Бургас. Своите певчески изяви започва като ученичка. Завършва Музикалното училище в Котел със специалност "кавал" и втора специалност "пеене". Свири и на пиано. Известно време работи като учителка по музика в село Антоново. След това се отдава на кариерата си на певица.Била е и солистка на Странджанския оркестър. След напускането му работи в заведения в Бургас, София и бивша Югославия.

 Румяна издава първия си албум още през 1991 г., а по-късно и втори, със сливенска фирма. За тези два албума обаче не обича да говори. Истинският успех идва с музикална компания "Милена рекърдс", която издава всичките й албуми.

За най-големия си хит "Две очи разплакани" Румяна споделя, че е написала музиката и текста на песента почти едновременно в много тежък момент, когато е изживявала раздялата със съпруга си Руси Андролов. Нейна запазена марка са тежките балади, които изпълнява със завидно майсторство. Другата й "специалност" са веселите купонджийски песни. Румяна е известна и като най-дългокосата певица на Балканския полуостров,пише flagman

Буйната й грива стига 110 см. Споделя, че я наследила от баба си, която имала дълга и лъскава коса, растяща не с дни, а с часове. Певицата е ревностна християнка, през целия си житейски път вярва и се стреми към единение с Бога. Любимите й житейски максими са: "Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти стори" и "Уважавай тези, които срещаш по пътя си нагоре, защото на слизане ще ги видиш отново".

Първият ѝ албум излиза през 1994 г. и носи заглавието „Песни от Странджа“. След втория си албум, подписва договор с музикалната компания „Милена Рекърдс“. Съвместната им работа започва с албума „Само с теб“.

В него е включен най-големият ѝ хит – баладата „Две очи разплакани“, която се превръща в запазена марка на певицата. Тя остави най-хубавите си песни да живеят завинаги в сърцата на феновете.

За тях музикална компания "Милена рекърдс" преиздаде след смъртта на Румяна първите й два албума, записани в Сливен. Румяна има две деца - Марияна и Илиян, които са наследили големия музикален талант на майка си и усилено вървят по нейните стъпки.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети