Отварянето на Изборния кодекс било като отваряне Кутията на Пандора, заявиха с нотки на паника в гласовете си Тома Биков, Данаил Кирилов и Александър Ненков, които направиха специална пресконференция, посветена на ветото, което президентът наложи на техните поправки в Изборния кодекс.

ГЕРБ ще се съобразят с волята на хората, но трябвало внимателно да се огледа всичко, да се дебатира отново и тогава да се решава.


Според тях, президентът осигурявал авариен изход-вход за левицата след напускането на парламента. За герберите ветото на президента било политическо, но те щели да го разгледат сериозно.Според най-яростният гербер Тома Биков, Румен Радев отварял авариен вход за влизането на червените в Народното събрание. Така сме щели станем свидетели на един хепи енд, изтъкна Биков, но допълни, че от ГЕРБ нямат нищо против това. Според него столетницата трябвало да признае Румен Радев за свой неформален лидер.

Данаил Кирилов от своя страна увери, че добросъвестно ще обсъдят мотивите на президента. И добави, че очаква задълбочен дебат за някои изборни правила.

Според шефа на правната комисия, Румен Радев бил слушал младите юристи от БСП, вместо изтъкнатите конституционалисти. Нямало актове в изборния процес, които да не подлежат на обжалване, категоричен бе Данаил Кирилов. На разположение сме за този дебат, добави Кирилов, и потвърди, че ГЕРБ са готови да успокоят българските избиратели.

Александър Ненков пък, за да покаже, че и той е фигура в ГЕРБ, заяви недоволство от внушенията на президента и Корнелия Нинова, че партия ГЕРБ готвела служебна победа. БСП се готвят да загубят изборите, атакува депутатът. Затова и според него си намирали оправдания. А машинно гласуване имало във Венецуела. Затова и Ненков предполага, че Румен Радев искал да е българският Мадуро.

Ами тогава нека да попитаме тези „видни“ гербери, щом смятат, че поправките в Изборния кодекс са като отваряне Кутията на Пандора, защо първи отвориха този кодекс и започнаха юнашки да го прекрояват като прегазиха всички правила на парламентаризма и демокрацията. Да не говорим за намерението им да погазят и закона като „пропуснат да изберат нов състав на Централната избирателна комисия?! Защо започнаха първи?!

Отговорът на този въпрос е пределно ясен. Защото знаят настроенията на хората и искат още веднъж да ги измамят, но този път вече с невиждани досега изборни манипулации.

Вторият момент в тази пресконференция е твърдението на Биков и Кирилов, че трябвало да има нов дебат по Изборния кодекс. Но за какъв дебат може да става дума, когато техните поправки ликвидират права на българските граждани, пряко нарушават законите, държат в избирателните списъци 1 милион и половина мъртви души и т.н.?! Какво да се дебатира тук? Да се дебатира дали може да се унищожават изборните права на хората ли?!

А каканиженето им за Румен Радев и Венецуела пък не се нуждаят от коментар. Защото те разкриват само омразата им и целят пряко да обидят президента. Но…истината е, че герберите има за какво да мразят президента. По простата причина, че Румен Радев наистина отвори Кутията на Пандора. И това съвсем не са поправките в Избирателния кодекс, който те прекрояват всяка година.

Кутията на Пандора за ГЕРБ е народния гняв, който те отдавна предизвикват. И на който президентът Радев даде възможност да се излее в правилната посока. И никак няма да е за чудене, ако този натрупан народен гняв, изкара хората отново на улицата.

За да изметат ГЕРБ. Този път завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации