Строежът на метрото в Русия започва през 1935 г. Това е един от най-амбициозните проекти на тогавашния СССР. В процесът се включва и Сталин – контролирал цялостната концепция. Луксозното обзавеждане трябвало да е сравнимо по блясък и красота със слънцето. Мисълта на архитектите и майсторството на строителите го постигат!

Метростанция „Таганская“, Москва
Метрото в Русия е много повече от начин за придвижване. В Москва и Санкт Петербург метрото е музей под земята – със сводести тавани, полилеи, мрамор…

Метростанция „Сокол“, Москва
Вероятно всеки, който се опитва да си проправи път през тълпата, мечтае да види метрото празно. Канадският фотограф david burdeny обаче е успял да го направи. По образование архитект, той снимал и снимал пустите зали, а резултатът е възхитителен.

Метростанция „Арбатская“, Москва
За разрешение да слезе да снима през нощта в метрото, David Burdeny се борил цяла година с бюрокрацията. Усилията са си стрували, а изключителните образи и фотографии са истинска възхвала на виртуозните строители.

Метростанция „Комсомольская“, Москва

Метростанция „Киевская“, Москва

Метростанция „Автово“, Санкт Петебрург

Метростанция „Електрозаводская“, Москва

Метростанция „Новослободская“, Москва

По материал на adme.ru
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации