Прийом, използван от военните, ни позволява да преборим безсънието и да заспим само за две минути, пише в "Метро".

Хроничното недоспиване е свързано с възникването на редица здравословни проблеми, като диабет, инфаркт и инсулт.Как действа споменатата техника на заспиване?

Първо трябва да се отпуснат мускулите на лицето, включително езикът, челюстите и очите.Раменете трябва да се спуснат във възможно най-ниското положение. Трябва да се вдиша дълбоко, да се отпусне гръдният кош и да се отпуснат краката, като се започне от бедрата и се приключи с прасците.

След като сме отпуснали цялото си тяло за десет секунди, трябва да изчистим съзнанието си от всякакви мисли. Можем да си представим, че лежим в кану на гладко езеро със синьо небе над главата ни.Трябва да си повтаряме думите "не мисля, не мисля, не мисля" в продължение на 10 секунди.За този метод на заспиване за пръв път беше писано в книга през 1981 година. Той се използва от военните за борба с безсъние при завърнали се от бойното поле войници, страдащи от посттравматичен стрес.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети